Dørkranser

I førjulstiden i fjor så jeg et kjempeflott bjørkehjerte i et butikkvindu. Tenkte jeg skulle kjøpe meg et sånt til å ha som dørkrans, men etter et par ekstra blikk fant jeg ut at jeg like godt kunne lage en selv. I fjor laget jeg tre stykker som besteforeldrene mine og mannens farmor fikk i julegave.

I dag har jeg laget flere som skal bli julegaver, men det ene hjertet har jeg faktisk tenkt å beholde selv.

Var ute i skogen bak huset vårt og sanket kvister:


En kjempebunke!

Fisk ut et par passende greiner og bunt de sammen slik:

Jeg bruker ståltråd kjøpt på Oasen Hagesenter til å snurre rundt, men du får nok tak i det på de fleste hagesentere eller Plantasjen. Begynn nede og jobb deg oppover. Når du er litt under halvveis deler du bunten i to og snurrer tråden helt ut i tuppene. Bøy tuppene nedover mot bunnen av bunten og fest de. Gjør det samme på andre siden.


Litt uklart bilde, men men....

Fiks ferdig hjerte:

Alle hjertene skal pyntes med perler og/eller sløyfebånd, men det har jeg ikke fått kjøpt inn enda. Bilde av de ferdige kransene kommer når det er gjort!

Arbeidet med å lage hjertene er ganske grisete, så det anbefales å gjøre det ute eller i en garasje. Både bukse og hender var helt svarte da jeg var ferdig i dag, så har du arbeidsbukse/kjeledress evt. regnbukse så bruk det. Det skal hvertfall jeg gjøre neste gang... og hansker på hendene!  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

frucharlie

frucharlie

28, Os i Hordaland

Frue bosatt i Lysefjorden sammen med mann, katt og høns. Har fått seriøs strikkedilla!!! Blogger om strikkeriene mine, oppussing, annet håndarbeid (som jeg skal bli flinkere til i 2011), husdyr og annet knask =)

Kategorier

Arkiv

hits